Extra info

Als tandarts bent u continu op zoek naar moderne technieken, waardoor de cliënten zo fijn mogelijk in uw stoel zitten. Maar net zo belangrijk is de zoektocht naar nieuwe cliënten. Die zorgen namelijk voor uw bestaansrecht. Daar kunt u reclame voor inzetten in de breedste zin van het woord. Denk aan mooie gevelreclame, duidelijke autobelettering of fraaie flyers die u kunt verspreiden in de omgeving. In dit blog leggen we uit wat promotie voor uw tandartspraktijk kan betekenen.

Hoewel veel cliënten vaak klant-voor-altijd zijn bij de tandarts, is het toch verstandig om reclame te maken om nieuwe cliënten te trekken. Er is namelijk altijd een verloop in het klantenbestand. Bijvoorbeeld vanwege verhuizingen, nieuwe partners (met een andere tandarts), overstappers of overlijden. Om dit percentage van ‘uitval’ te compenseren, kunt u reclame inzetten. 

Effectieve reclame

Effectieve reclame is er in vele vormen en maten. We leggen een paar voorbeelden uit.

  1. Visitekaartjes. Door visitekaartjes weg te geven onderhoudt u niet alleen contact met de klanten, de visitekaartjes worden ook vaak doorgegeven. Dus de kans op nieuwe cliënten is groot. 
  2. Flyers. Deze hebben een groot bereik en een hoge attentiewaarde. Verspreid een herkenbare flyer in de omgeving en kijk wat het effect is!
  3. Belettering. Dit is een vorm van buitenreclame. U kunt uw praktijk extra laten opvallen door effectieve gevelreclame en wellicht een mooi reclamebord voor het pand. 
  4. Huisstijl op veelgebruikte artikelen. U kunt bijvoorbeeld de ola’s, berichten- en patientenkaarten en recepten voorzien van een uniek ontwerp. Het is mogelijk om deze te laten bedrukken met uw huisstijl. Dit wekt vertrouwen en valt extra goed op. Bestel via onze webshop>

Social media en een vindbare website

Social Media kan ook niet meer ontbreken als reclame uiting bij tandartsen. Zet u Facebook, Instagram en LinkedIn al in voor uw praktijk? Laat bijvoorbeeld regelmatig voor- en na-foto’s zien, zonder dat de cliënt herkenbaar in beeld is. Op die manier triggert u potentiële cliënten om naar uw tandartspraktijk over te stappen. 

Het doel van Social Media is om zoveel mogelijk bereik te creëren. Tip: doe dit wel met goed beeldmateriaal en strakke teksten. Hoewel Facebook en Instagram gezellige kanalen lijken, kan het uw praktijk een flinke boost geven! Zorg daarnaast dat u uw huisstijl doorvoert in de uitingen, voorkom spelling- en grammaticafouten en blijf persoonlijk!

Ook een goede, vindbare website is van belang. Bij het zoeken van een (nieuwe) tandarts kijkt het overgrote deel van uw doelgroep op internet. Als uw collega’s wel in de zoekresultaten omhoog komen, maar u zelf niet, dan mist u potentiële cliënten. Zonde! Aangezien Tandartsdrukwerk een onderdeel van Zeeman Reclamegroep is, kunnen wij uw huidige website optimaliseren of een nieuwe website voor u bouwen. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Aan de slag met uw reclame

Reclame maken hoort bij ondernemen en zorgt ervoor dat uw tandartspraktijk toekomstproof blijft. Heeft u hulp nodig of wilt u een advies op maat? Wij denken graag met u mee! Neem contact op om een vrijblijvende afspraak te maken. 

Artikel niet gevonden?

Heeft u uw gewenste artikel voor uw drukwerk niet op onze website gevonden? Geen nood! Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat wij u van professioneel advies kunnen voorzien en eventueel een offerte op maat kunnen maken voor u te drukken artikelen.

Contact

Advies over belettering?

Bel met Menno!

Lokale service

Drie vestigingen in Noord-Holland.

Supersnel in huis

Bezorgen of ophalen.

Voordelig

Nuchtere Noordkop-prijzen.

En nog veel meer..

Persoonlijk, vertrouwd en kwalitatief.

| Ontwikkeling website door Smeders Internet